Hoe creëer je een luxe interieur bij jou thuis?

In de tijden dat we veel thuis zitten mogen we het thuis best extra gezellig maken. Het is dan veel fijner thuis vertoeven, dan wanneer je je interieur niet even onder handen neemt. De winkels zijn nu wel dicht. Gelukkig kun je genoeg online shoppen en het kan zeker geen kwaad om alvast inspiratie op te doen via interieuradvies Amsterdam

Werk met luxe materialen 

Om een stijlvol interieur te krijgen, is het belangrijk om met luxe materialen in huis te werken. Wat zijn dat voor materialen? Denk hierbij aan fluweel, glanzende voorwerpen, veren en foto’s of posters in chique lijsten. Zo kom je al een heel eind. 

Natuurlijke elementen 

Een andere tip is om het dicht bij de natuur te zoeken. Met een houten of marmeren vloer leg je letterlijk en figuurlijk een goede basis. Wat tegenwoordig ook helemaal hip is, zijn lampen van zoutkristal of het gebruik van edelstenen in huis. Vooral de grotere edelstenen hebben een prijskaartje en geven dus automatisch die chique sfeer in huis. 

Kunst in huis 

Hou je van kunst? Dat past helemaal in een interieur waarvan het de bedoeling is dat het een luxe uitstraling heeft. Kunst hoeft niet ontzettend kostbaar te zijn. Met een paar kleine kunstwerken kom je al een heel eind. Verder zijn er veel webshops die mooie fotocollecties verkopen. Hang deze in een goud- of zilverkleurige lijst aan de muur en dan creëer je een prachtig beeld. 

Bonte kleuren zijn de sleutel tot succes  

Let ook goed op de kleuren die je gebruikt. Voor de basis kun je gebroken wit, antraciet en zandkleurig kiezen. Wil je daarbij kleur bekennen? Denk dan aan purper, bordeauxrood, mosgroen of donkerblauw. In combinatie met een fluwelen stof geeft dat een hele fijne sfeer. 

Grote planten knappen elk huis op 

Groen geeft een levendige vibe. Vooral grotere planten zijn net als edelstenen best kostbaar. Maar als je planten bij een speciaalzaak koopt gaan ze lang mee. Kies een mooie pot en dan vormen planten de kers op de taart op de rest van je interieur. 

Plaats als eerste een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *